Culturele  Werkgroep Aartswoud
27-08-2018 © Culturele Werkgroep Aartswoud

2018

Deze editie van de zomer tentoonstelling over het onstaaan en de ontwikkeling van de Wieringermeer. Met name over de beginperiode van onze eerste Zuiderzee polder. Het zal u wellicht gaan zoals zovelen voor u; als u de Wieringermeer voor het eerst binnenrijdt en heeft uw blik laten gaan over de onafzienbare vlakte met haar gewassen , dorpen, boerderijen, mensen, machines en vee, dan kost het moeite te bedenken dat dat hier het mensenwerk van slechts 6een korte periode bezien wordt. Immers, 21 augustus 1930 is de datum waarop de Wieringermeer  ‘droog’ viel. In een kort tijdsbestek is het gebied waar eeuwenlang golfjes pleegden te kabbelen, herschapen in een landstreek met vruchtbare gronden. Met wegen, kanalen, bruggen, sluizen. Dorpen met woonhuizen en winkels, kerken, scholen en kantoren met een rijk kerkelijk en maatschappelijk leven voor allen. Deze tentoonstrelling is mede mogelijk gemaakt door de  grote inbreng en inzet van de  stichting  Historisch Genootschap Wieringermeer.
In juli en augustus geopend op zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 in de kerk van Aartswoud Schoolstraat 45  Ivm de grote belangstelling en omdat het de laatste gelegenheid is om dit jaar de tenstoonstelling te bezoeken gaat de kerk al om 12.00 open!   Entree € 1,50 per persoon.  Kinderen onder de 12 jaar gratis. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen de gerestaureerde toren beklimmen. Kinderen onder begeleiding van een volwassene.
Welkom Wieringermeer

2017

De Culturele Werkgroep Aartswoud kan terugkijken op een bijzonder geslaagde tentoonstelling. Van alle kanten werd materiaal aangeleverd en tentoongesteld. Er werd zelfs een complete  ijsschuit   opgetuigd in de kerk. Wat na wat passen en meten kon de schuit geplaatst worden. Uiteraard mocht tijdens deze tentoonstelling de over de winter de snert en bisschopswijn niet ontbreken.  Piet heeft vele mensen verrast met z’n  huisgemaakte snert ! U vind hier foto’s  en meer van de zomertentoonsteling editie 2017
Vaarwel Zuiderzee
Zomertentoonstelling 2018 14 juli tm 26 augustus

2018

Deze editie van de zomer tentoonstelling over het onstaaan en de ontwikkeling van de Wieringermeer. Met name over de beginperiode van onze eerste Zuiderzee polder. Het zal u wellicht gaan zoals zovelen voor u; als u de Wieringermeer voor het eerst binnenrijdt en heeft uw blik laten gaan over de onafzienbare vlakte met haar gewassen, dorpen, boerderijen, mensen, machines en vee, dan kost het moeite te bedenken dat dat hier het mensenwerk van slechts  een korte periode bezien wordt. Immers, 21 augustus 1930 is de datum waarop de Wieringermeer  ‘droog’ viel. In een kort tijdsbestek is het gebied waar eeuwenlang golfjes pleegden te kabbelen, herschapen in een landstreek met vruchtbare gronden. Met wegen, kanalen, bruggen, sluizen. Dorpen met woonhuizen en winkels, kerken, scholen en kantoren met een rijk kerkelijk en maatschappelijk leven voor allen. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de  grote inbreng en inzet van de  stichting  Historisch Genootschap Wieringermeer. De openings data 2018 zijn Op zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 In de kerk van Aartswoud Schoolstraat 45. 14 & 15 juli 21& 22 juli 28 & 29 juli 4 & 5 augustus 11 & 12 augustus 18& 19 augustus 25 & 26 augustus Ivm de grote belangstelling en omdat het de laatste gelegenheid is  om dit jaar de tenstoonstelling te bezoeken gaat 26 augustus de kerk al om 2.00u. open!
Culturele Werkgroep Aartswoud
 27-08-2018 © CultureleWerkgroep Aartswoud
zomertentoonstelling
Vaarwel Zuiderzee
welkom Wieringermeer