Culturele  Werkgroep Aartswoud
03-08-2017 © Culturele Werkgroep Aartswoud
is het koud in Aartswoud ?
Wintertijd

Zomertentoonstelling 2017

Tentoonstelling over de historie, gebruiken, gewoontes en het leven in de hollandse wintermaanden Brrrr, die strenge winters van vroeger, koud dat het was. En toch krijgen we bij de herinneringen hieraan een warm gevoel. Het wonderlijke sneeuw en ijslandschap, de sneeuwstormen en vooral de saamhorigheid en ijspret. Schotsje trappen, het sierlijke swieren over het ijs en de koek en zopie. Sneeuwballen gooien, sneeuwiglo’s en grote sneeuwpoppen maken. Toen de  elfstedentocht en de westfriesland tochten nog gereden werden op de schaats. Maar we laten ook het beeld zien van de gezelligheid van kerstmis vroeger met kerstbomen,  kerststallen, kerstversiering en kerstmannen. Bij kerst en nieuwjaar horen natuurlijk ook de kerst-en nieuwjaarswensen,  een mooie collectie kaarten vanaf begin 1900. Warme herinneringen aan de ijspret van vroeger in de zomers koude kerk van Aartswoud. Hoe vierde men kerst en Sinterklaas in vroeger tijden en waar komt die Sint-Nicolaas nu eigenlijk vandaan. Bijzondere winterkost, wat men toen at en nu eet in de winter  in Nederland. De tentoonstelling van 2017 tracht een beeld te geven van het leven in de donkere maanden van het jaar.  De openings data 2017 zijn  14 juli opening 20.00 u 15 & 16 juli 22& 23 juli 39 & 30 juli 5& 6 augustus 12 & 13 augustus  (13 augustus: Demonstratie en uitleg schaatsen slijpen) 19& 20 augustus 26 & 27 augustus  Op zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 in de kerk van Aartswoud Schoolstraat 45. Entree € 1,50 per persoon.  Kinderen onder de 12 jaar gratis. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen de gerestaureerde toren beklimmen.
13 Augustus demonstratie en uitleg  schaatsen slijpen door Jan Deutekom
Schaatsen slijpen
zomertentoonstelling
Culturele Werkgroep Aartswoud
 02-05-2017 © CultureleWerkgroep Aartswoud
Wintertijd
is het koud in Aartswoud ?
Dit jaar een tentoonstelling over de historie, gebruiken, gewoontes en het leven in de hollandse wintermaanden Brrrr, die strenge winters van vroeger, koud dat het was. En toch krijgen we bij de herinneringen hieraan een warm gevoel. Het wonderlijke sneeuw en ijslandschap, de sneeuwstormen en vooral de saamhorigheid en ijspret. Schotsje trappen, het sierlijke swieren over het ijs en de koek en zopie. Sneeuwballen gooien, sneeuwiglo’s en grote sneeuwpoppen maken. Toen de  elfstedentocht en de westfriesland tochten nog gereden werden op de schaats. Maar we laten ook het beeld zien van de gezelligheid van kerstmis vroeger met kerstbomen,  kerststallen, kerstversiering en kerstmannen. Bij kerst en nieuwjaar horen natuurlijk ook de kerst-en nieuwjaarswensen,  een mooie collectie kaarten vanaf begin 1900. Warme herinneringen aan de ijspret van vroeger in de zomers koude kerk van Aartswoud. Hoe vierde men kerst en Sinterklaas in vroeger tijden en waar komt die Sint-Nicolaas nu eigenlijk vandaan. Bijzondere winterkost, wat men toen at en nu eet in de winter  in Nederland. De tentoonstelling van 2017 tracht een beeld te geven van het leven in de donkere maanden van het jaar.

Zomertentoonstelling 2017

Voor aankleding van de aankomende tentoonstelling zijn we nog op zoek naar de overbekende schaatsmutsen bekend van Ard en Keesie. Het mogen er veel zijn.......! Heeft u er één (of meerdere) liggen  Neem dan  contact op met mooij.sonja@gmail.com
Gezocht !